MTA Régészeti Intézet - Archeogenetikai Laboratórium

Vizsgálati anyag
Módszerek
Technikai háttér

Technikai háttér


Alaprajz Szigorú szakmai szabályoknak megfelelően - az exogén DNS-sel történő szennyeződést megelőzendő - a pre- és post-PCR munkafázisok térben elszeparáltan történnek. A tiszta pre-PCR laboratóriumunkat célirányosan archaikus humán DNS-minták feldolgozására alakítottuk ki. A pre-PCR laboratórium teljes területén megfelelő védőruházatot kell viselni, amely munkatársaink esetében tiszta munkaruhát, szájmaszkot, hajhálót, lábzsákot és több réteg gumikesztyűt jelent.

UV Minden olyan eszközt, amely az archaikus mintákkal valamiféle fizikai kapcsolatba kerül, használat előtt és után nátrium-hipoklorittal és UV-C fénnyel dekontaminálunk, valamint előnyben részesítjük a gyárilag steril, egyszer-használatos termékek használatát. A post-PCR laboratórium két emelet távolságban helyezkedik el a pre-PCR laboratóriumtól. A kereszt-kontaminációt megelőzendő, a munkafolyamat illetve a mintakezelés szigorúan pre-PCR -> post-PCR irányba történik.

Stratégiai Kutatási Infrastruktúra (SKI)

Malom

A MTA BTK Régészeti Intézet Archaeogenetikai Laboratóriumának Stratégiai Kutatási Infrastruktúrája alkalmas erősen degradált DNS minták vizsgálatára (lásd Módszerek fejezet).
Válogatás a rendelkezésre álló műszerekből:

gépek

Együttműködési szándék esetén a részletekért kérjük forduljon laboratóriumunk vezetőjéhez!

Főoldal

Honlap utolsó frissítése:
2018.11.15.